ECHO 2.0

Residentie Zwolse Theaters

Twee theatermakers, muziekinstrumenten, een geluidsinstallatie, punkmuziek. In het theater, vijf dagen lang…
Wat gebeurd er in het theater wanneer je punkmuziek als vertrekpunt neemt?
Welke vormen dienen zich aan? Wat doet dit met de makers en met een uiteindelijk publiek?

ECHO 2.0 is een onderzoek dat Anne, samen met muziektheatermaker Jimmie Feld, verricht tijdens haar residentie in De Zwolse Theaters. Ze werpt een nieuwe blik op en bouwt door aan haar materiaal uit ECHO KAMER, een voorstelling die ze speelde op het Over het IJ festival 2021.


Tickets:

Odeon / Zwolse Theaters: 17 februari 
Theater kikker: 20 april


We Go Way Back

Theater Sonnevanck - Playground 053

 

In het voorjaar van 2023 maakt Anne, samen met theatermakers Emre Varlik en Simone van der Steen, de voorstelling We Go Way Back. Een voorstelling op locatie, met jongeren uit Enschede in de hoofdrol. Over het textielverleden van Enschede, hoe mensen uit verschillende culturen elkaar ontmoet hebben en hoe deze ontmoetingen doorwerken in het Enschede van vandaag.

Anne zal de regie op zich nemen voor de aankomende editie van Playground 053. Playground 053 is het jaarlijkse talentontwikkelingsproject van Theater Sonnevanck. Hierin krijgen jongeren tussen de 12 en 16 jaar de kans om zelf te spelen in een professionele theatervoorstelling. Jongeren met de ambitie om ooit naar een theateropleiding te gaan kunnen op deze manier proeven hoe de professionele praktijk is. 

 


WIJ ZIJN DE STAD

PS Theater

 

WIJ ZIJN DE STAD is een project van PS Theater waar Anne in mee speelt. Het is een levensgroot gezelschapsspel waarin de toeschouwer de pion is. Met het paspoort van een net geboren baby in de ene hand en een dobbelsteen vol met kansen in de andere hand, bewandelt de bezoeker de levensloop van een Leidenaar.
Van het plusklasje op de basisschool tot de kansen op de arbeidsmarkt, van een klein misdrijf tijdens de puberteit tot een ingrijpende gebeurtenis op latere leeftijd. De bezoeker stapt in de schoenen van Fleur, Edino, Isaya, Henkie of een van de andere Leidenaren en ontdekt of er zoiets bestaat als gelijke kansen.


Club NU Programmapanel

Stadsschouwburg Utrecht

 

Club NU is een selectie van toegankelijke evenementen waarvan de Stadsschouwburg Utrecht denkt dat ze aansluiten bij de bezoeker van NU.
Samen met Luc, Sara, Reinier en Nouchka vormt Anne het hierbij horende programmapanel waarmee ze evenementen organiseren (rondom voorstellingen of los daarvan) om hun vrienden en/of de jouwe mee naartoe te nemen.