Boer Koekoek

Een boerendrama over de boerenopstanden toen en nu 

Out Of Office Productions

Boer Koekoek is de nieuwe locatieproductie van schrijver/regisseur Tom de Ket, die eerder de zeer succesvolle producties Het Pauperparadijs en Mammoet maakte in Drenthe. De voorstelling trekt een parallel tussen de huidige boerenprotesten en de boerenopstand van 1963, voedingsbodem voor de opkomst van politicus Boer Koekoek (1912-1987), de eerste populist van Nederland.

Boer Koekoek speelt in juli en augustus 2023 in een loods in Hollandscheveld, het dorp waar de opstand destijds plaatsvond.


Het probleem met Dave

Muziekperformance over de binnenwereld van jongeren en hun afkeer naar buiten

Babastiki/Theater Kikker

!Reprise najaar 2023!

In het najaar van 2022 speelde: Het probleem met Dave is dat hij mijn vriend was.
In deze muziekperformance maak je kennis met de binnenwereld van drie totaal verschillende jongeren, die elkaar hebben gevonden in hun afkeer van de buitenwereld die van alles van ze wil. Jongeren die alleen bij elkaar even rust hebben gevonden, op een verlaten plek ergens in de stad. Maar wat gebeurt er als een van hen ook hier niet meer komt? Wat blijft er dan nog over?


lees hier de recensie van Marijn Lems - Theaterkrant

regie, tekst en muziek Guiot Duermeijer projecties Reinout van Schie met en door Emile Rogissart, Aldaïr Pieters en Anne Reitsma licht Matthijs van Hulsentop 


Wij Zijn De Stad

Ontdek of er zoiets bestaat als gelijke kansen 

PS Theater

Wij Zijn De Stad is een levensgroot gezelschapsspel waarin jij de pion bent. Met het paspoort van een net geboren baby in je ene hand en een dobbelsteen vol met kansen in de andere hand, bewandel je de levensloop van deze Leidenaar. Van het plusklasje op de basisschool tot de kansen op de arbeidsmarkt, van een klein misdrijf tijdens de puberteit tot een ingrijpende gebeurtenis op latere leeftijd. Stap in de schoenen van Fleur, Edino, Isaya, Henkie of een van de andere Leidenaren en ontdek of er zoiets bestaat als gelijke kansen.    

 

concept en research Julia Schmitz, Pepijn Smit, Erica Smits, José Warmerdam-van Beek regie en tekst Pepijn Smit spel Uriah Havertong, Iris van Lieshout, Abdallah Omar Mohamed, Marijn Maurits, Judith Schuur, Anne Reitsma, David Schwarz vormgeving José Warmerdam-van Beek projectleiding en podcasts Rian Evers productie Marijn Maurits, Tamar Lagas met dank aan de vertellers, donateurs Wij Zijn De Stad


Programmapanel 2022-2023 van de Stadsschouwburg Utrecht

Club NU is een selectie van toegankelijke evenementen waarvan de Stadsschouwburg Utrecht denkt dat ze aansluiten bij de bezoeker van NU. Samen met Luc, Sara, Reinier en Nouchka vormt Anne het hierbij horende programmapanel waarmee ze evenementen organiseren (rondom voorstellingen of los daarvan) om hun vrienden en/of de jouwe mee naartoe te nemen.


De Linkshandige

Hoe leef je in een wereld die de jouwe niet is

Master of music ArtEZ 

Welke wereld is de jouwe niet?
En wie beslist dat eigenlijk?

 

Met De Linkshandige studeerde Anne in juli 2022 af van Master of Music ArtEZ.
Lees hier een interview met Anne & Emre

spel Anne Reitsma muziek Emre Varlik eindregie Arie de Mol coach: Dagmar Slagmolen (Via Berlin) dramaturgisch advies Janneke Jansen


Spinning Jenny 

Een theatrale vertelling over het samenleven in Enschede toen (eind jaren ’70) en nu 

Theater Sonnevanck

In het najaar van 2021 deed Anne bij Theater Sonnevanck gedurende vijf weken onderzoek naar de persoonlijke ervaringen van 1e generatie Turks-Nederlandse mensen die eind jaren ‘70 in Twente zijn komen wonen om te werken in de textielindustrie. Ze dook het stadsarchief in, ging op bezoek bij 1e en 2e generatie Turks-Nederlandse mensen en sprak uitvoerig met hen, fietste langs buurtcentra en legde zo veel mogelijk contacten. 

Spinning Jenny was de theatrale vertaling van het onderzoek.


Lees hier het verhaal van Anne over haar tijd bij Theater Sonnevanck. 

 

spel Anne Reitsma & Emre Varlik artistieke begeleiding Daniel van Klaveren