We Go Way Back

Een muzikale locatievoorstelling met 12 jongeren uit Twente in de hoofdrol 

Theater Sonnevanck

In We Go Way Back nemen 12 jongeren het publiek mee naar de tijd dat Enschede nog een textielstad was en er overal fabrieken stonden. Ze vertellen de verhalen van de jongeren van toen. Hoe ging het er in de fabriek aan toe? Hoe zag hun leven eruit? En hoe was het om met mensen van verschillende culturen samen in de fabriek te werken? 

Aan de hand van verhalen over de eerste werkdag, promoties, stiekeme affaires, migratie, heimwee en je ergens thuis voelen onderzoeken de jongeren welke stad deze mensen achterlieten voor de jongere generaties. In een leegstaande hal presenteren zij hun pamflet voor de toekomst, waarin verleden, heden en toekomst steeds meer door elkaar beginnen te lopen.  

We Go Way Back is geïnspireerd op interviews met twee generaties Enschedeërs: de jongeren van nu en de generatie van hun opa’s en oma’s. Aan de hand van verhalen en muziek wordt de geschiedenis van de stad tot leven gebracht in een meerstemmig pamflet voor de toekomst.

 

tekst Simone van der Steen  regie Anne Reitsma  muziek Emre Varlik  vormgeving Leoni Pirenne  spelcoach en regieassistent Elize Kuiper  stagiaire regieassistent Jannah de le Lijs  spelers Stevani Aldikani, Asya Berenschot, Bauke van den Berg, Femke van den Berg, Helena van den Berg, Meike Groot Bruinderink, Janneke van der Heijden, Romijn Horsthuis, Emitis Isvand, Evi Leferink, Puk Leussink, Okke Roelink