E C H O

Een tragikomisch punksprookje over eigenzinnigheid

in samenwerking met muzikaal theatermaker Jimmie Leone Feld

een coproductie met WIEBERT

in het najaar ´23 te zien in Nijmegen

 

 

Vooronderzoek bij:

ECHO 3.0 Theater Kikker 2023

Punk om bij te zitten.

Een zachte poging naar keiharde dialoog.
Op gepaste afstand kun je vrijblijvend schreeuwen naar alles wat niet goed gaat in de wereld. Lekker schelden, heel hard blaffen, want wie niet luid is wordt niet gehoord. Wat blaf jij? En bijt je dan ook of kwijl je alleen maar veel?

Jimmie en Anne vroegen zich tijdens hun residentie in De Zwolse Theaters af wat hun eigen betekenis van punkmuziek was, nu onderzoeken ze in ECHO 3.0 wat de plek van punkmuziek in het theater is.

TICKETS 20/04 

ECHO 2.0 De Zwolse Theaters 2023

Een residentie.
Wat gebeurt er in het theater wanneer je punkmuziek als vertrekpunt neemt?

Twee theatermakers, muziekinstrumenten, een geluidsinstallatie, punkmuziek, vijf dagen lang. Welke vormen dienen zich aan? Wat doet dit met de makers en met een uiteindelijk publiek? ECHO 2.0 is een onderzoek dat Anne, samen met muziektheatermaker Jimmie Feld, verricht tijdens haar residentie in De Zwolse Theaters. Ze werpt een nieuwe blik op en bouwt door aan haar materiaal uit ECHO KAMER, een voorstelling die ze speelde op het Over het IJ festival 2021.

Lees hier het interview van Anne met De Zwolse Theaters

ECHO KAMER Over het IJ Festival 2021

Leve het gebrek aan nuance!
Een ultra korte en semi geëngageerde punkchaos waarin alles en iedereen gehoord wordt.
Op basis van ontmoetingen met bewoners uit de Amsterdamse wijk Tuindorp-Oostzaan maakte Anne, samen met muzikaal compagnon Clemens van Laar, een voorstelling over gentrificatie. Het resultaat is de voorstelling ECHO KAMER; Een ultra korte en semi geëngageerde punkchaos waarin alles en iedereen gehoord wordt.

spel Anne Reitsma muziek Clemens van Laar artistieke begeleiding Dagmar Slagmolen Via Berlin coach Birgit Welink 

Sander Janssens van de Theaterkrant schreef:
'Het is een hilarische, heerlijk rafelige voorstelling, die lekker conflicteert met het wat ingedutte middagpubliek dat hier totaal niet op was voorbereid, waardoor Reitsma’s performance op een boeiende manier platslaat. Anne Reitsma is een intrigerende performer, wars van ijdelheid en zeer onvoorspelbaar. Dit muziektheaterkwartier maakt zeer nieuwsgierig naar omvangrijker werk van Reitsma.'